- Virta vištiena, 500 gramų
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Bulvės, 500 gramų
- Svogūnai, 100 gramų
- Agurkai, 250 gramų
- Žalumynai
- Druska
- Majonezas
- Augalinis aliejus
- Putpelių kiaušiniai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Vištieną, agurkus ir svogūnus supjaustykite kubeliais. Svogūnus užpilkite verdančiu vaneniu ir palikite uždengę 10 minučių (kad nebūtų aštrūs), nupilkite ir nuplaukite po šaltu vandeniu.
Bulves nuskuskite, supjaustykite šiaudeliais ir apkepkite aliejuje, sudėkite ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių.
Kiaušinius išvirkite, atskirkite trynius nuo baltymų. Baltymus sutarkuokite.
Susmulkinkite žalumynus.
Sumaišykite bulves (dalį atidėkite papuošimui), agurkus, vištieną, baltymus ir svogūnus su majonezu, pagardinkite druska.
Sudėkite į dubenį, ant viršaus užberkite žalumynų, ratu išdėliokite likusias bulves, o vidurį papuoškite virtais ir nuluptais putpelių kiaušiniais.
2013-04-03 17:03