Salierų sriuba

Salierų sriuba
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Dideli svogūnai, 4 vienetai
  • Druska
  • Salierų gumbai, 1.4 kilogramo
  • Salierų stiebai, 3 vienetai
  • Daržovių sultinys, 6 stiklinės
  • Citrina, 0.5 vieneto
  • Citrinų sultys, 1 valgomasis šaukštas
  • Žalumynai papuošimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Giliame puode įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus svogūnus ir kepkite ant vidutinio stiprumo ugnies pamaišydami, kol suminkštės ir pradės ruduoti (apie 5 minutes). Sudėkite supjaustytus salierų gumbus ir stiebus, kepkite dar 5 minutes. Supilkite sultinį, įmeskite pusę citrinos, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie pusvalandį, kol salierai suminkštės.

  2. Citriną išgriebkite, puodo turinį pertrinkite elektriniu trintuvu ir dar truputį pašildykite. Įpilkite citrinos sulčių, pagardinkite druska.

  3. Išpilstykite į dubenėlius ir patiekite, pabarstę žalumynais.

  4. Labai nesudėtingas, skanus ir sveikas receptukas, puikiai tiks ir vaikams (jiems sultinio reikėtų įpilti truputį daugiau). Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Milda
» Rašyti komentarą