- Graikiniai riešutai, 90 gramų
- Salierų stiebai, 8 vienetai
- Parmezanas arba kitas kietasis sūris, 60 gramų
- Aliejus, 50 mililitrų
- Vyno actas, 1.5 valgomojo šaukšto
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Riešutus susmulkinkite ir apkepinkite keptuvėje arba orkaitėje be jokių papildomų riebalų. Palikite atvėsti.
Salierus galite nuskusti daržovių skustuku, jeigu jums nepatinka jų kietoka žievelė, tačiau to daryti nebūtina. Juos supjaustykite nedideliais gabaliukais.
Sūrį supjaustykite plonomis plokštelėmis. Tą patogu padaryti sūrio peiliu arba daržovių skustuku. Sūrį taip pat galima sutarkuoti.
Sumaišykite salotų ingredientus. Salotas užtaisykite iš vyno acto, aliejaus, druskos ir pipirų padarytu užpilu.
Papildomai galite įdėti pusiau perpjautų vynuogių (kauliukus išskobkite arba naudokite besėkles) arba džiovintų spanguolių.
Šias salotas galima valgyti vienas arba jas tiekti prie žuvies ar vištienos.
2019-01-04 14:11