- Didelės saldžiosios bulvės (nuluptos, supjaustytos kubeliais), 2 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 2.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Paprika, 1 arbatinis šaukštelis
- Malti juodieji pipirai, 1 arbatinis šaukštelis
- Perplautos bolivinės balandos, 0.5 stiklinės
- Nedidelis žalias obuolys, 1 vienetas
- Špinatai, 140 gramų
- Citrinos sultys, 1 valgomasis šaukštas
- Granatų sėklos, 0.33 stiklinės
- Kepinti riešutai, 0.33 stiklinės
- Balzaminis actas, 0.5 stiklinės
- Pasirinktas saldiklis (medus, sirupas ir t.t.), 1 valgomasis šaukštas
- Dižono garstyčios, 1 valgomasis šaukštas
- Smulkintas česnakas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kajeno pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogių aliejus (padažui), 0.5 stiklinės
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuluptas ir supjaustytas bulves sumaišykite su šaukštu aliejaus, paprika, puse šaukštelio druskos ir puse šaukštelio juodųjų pipirų. Paskleiskite ant skardos ir kepkite orkaitėje 45 minutes, kas 20 minučių pamaišydami. Leiskite šiek tiek atvėsti.
Tuo tarpu giliame puode sumaišykite 1.5 šaukšto aliejaus, 0.5 stiklinės vandens, bolivines balandas, 0.5 šaukštelio druskos, įberkite pipirų. Virkite pamaišydami ant vidutinio stiprumo ugnies 10-16 min. Išimkite ant popierinio rankšluosčio ir leiskite atvėsti.
Paruoškite padažą: pertrinkite trintuvu actą, saldiklį, garstyčias, česnaką, druską ir kajeno pipirus, po truputį įmaišykite likusį alyvuogių aliejų.
Į nedidelį dubenėlį įspauskite citrinos ir sultis.
Dideliame dubenyje sumaišykite špinatus, granatus, riešutus, supjaustytą obuolį, bulves, balandas, pagal skonį užpilkite paruošto padažo.
Granatus šiame recepte galima pakeisti džiovintomis spanguolėmis, susmulkintais džiovintais vaisiais, riešutus - moliūgų sėklomis. Sveika ir skanu!