Saldus plovas su džiovintais vaisiais

Saldus plovas su džiovintais vaisiais
Ingredientai:
  • Ryžiai (nevirti), 2 stiklinės
  • Džiovinti abrikosai, 0.3 stiklinės
  • Džiovintos slyvos, 0.3 stiklinės
  • Kardamonas, 1 žiupsnelis
  • Gvazdikėliai, 1 žiupsnelis
  • Cinamonas, 1 žiupsnelis
  • Šafranas, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Aliejus, 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Storadugniame puode įkaitinkite aliejų, suberkite ryžius ir juos apkepinkite iki kol šiek tiek apskrus. Sudėkite smulkintus džiovintus vaisius (abrikosus galite pjaustyti smulkiau, o slyvas - stambiau, nes jos labiau tęžta) ir prieskonius, pagal skonį galite įberti cukraus. Nuolat maišant kepinkite dar 5-7 minutes.

  2. Viską užpilkite vandeniu taip, kad ryžiai būtų apsemti per 2-3 cm. Kaitinkite iki kol užvirs, o vanduo nugaruos tiek, kad nebesems ryžių. Tuomet uždenkite dangčiu, iki minimumo sumažinkite ugnį ir troškinkite iki kol ryžiai bus minkšti.

  3. Šiam plovui galima naudoti įvairius džiovintus vaisius bei uogas, tinka ir riešutai.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą