Saldus naminis sūris su kmynais

Saldus naminis sūris su kmynais
Ingredientai:
  • Citrinos rūgštis, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 2 žiupsneliai
  • Saldus pienas, 10 litrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Pieną pakaitinkite, beveik užvirinkite. Įberkite rūgšties ir sumažinkite ugnį iki minimumo. Lėtai maišykite, kol sutrauks.

  2. Įberkite kmynų, pamaišykite ir viską supilkite į sūrmaišį. Užriškite, nuspauskite, paslėkite ir palikite per naktį.

  3. Išimtą sūrį įtrinkite druska, supjaustykite ir patiekite.

Porcijų skaičius: 15
Receptą atsiuntė: Laima
» Rašyti komentarą
» Komentarai
surmaišis
2018-05-01 20:03
kibire bent šiais laikais aš nieko nevirinu yra ir puodų po 10-30l. Yra tik vienas bet pieną verdantis puode ant ugnies ar elektrinės taip ir numirs nieko nesupratę kaip reik gamint varškę ar sūrį. O REIKIA KAITINT PUODE SU VANDENIU, KAD ĮDĖTAS PUODAS SU PIENU IŠ VISŲ PUSIŲ KAISTŲ TIK PER VANDENĮ. tokiu būdų jums preis noras pastoviai ji makaliuoti ir baimė kad prisvils...yra pasakyta kad kaitinamas pienas negali kilti per min daugiau nei 1 laipsniu...bet toliau nebepasakosiu.
ruta
2015-02-04 08:12
Skanumelis,pabandykit tikrai sauniai ir gardziai
daiva
2015-02-04 08:10
Nuostabus suris gaunasi,aviu uz receptuka
Laima
2014-10-06 08:07
Patiekalo kaina 12 lt.,gal pasakytumet,kur gauti pieno tokia kaina?Pieno produktai pas mus jau greit pasieks JUROS GERYBIU KAINA.Neturint savo karves tas porcijinis kasnelis tikrai nevertas kainos
...
2013-11-07 16:47
na kam dar tų visokių actų ar rūkštelių ir skrandį prakiurdysit...geriausia iš šviežiai surūgusio kaimiško rūgpienio, kad nebūtų rūgštus galima saldaus pieno dapilti pakaitinti iki +37+38 nereik virint.tada į sūrmaišį nuvarvint išrūgas ir paslėgt, jai norit dadėkit kokių pagardų.norit saldaus tai į tas nuvarvintas išrūgas(dar šiltas) pilkyt sviežią pieną tik jo maišyt negalima tik lengvai iš viršaus kiaurasamčių pamygam laikyt ji reikia nemažiau 1.5 val.tik tada nupilt išrūgas