- Avižų kruopos, 200 gramų
- Ispaninio šalavijo (chia) sėklos, 0.5 valgomojo šaukšto
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kardamonas, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Bananas, 1 vienetas
- Migdolų pienas, 1 stiklinė
- Kiviai, 2 vienetai
- Šilauogės, 50 gramų
- Gervuogės, 50 gramų
- Norimos sėklos pabarstymui, 1 žiupsnelis
- Riešutų kremas, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Virkite avižų kruopas migdolų piene, dažnai maišydami, kol sutirštės ir pasidarys kreminės konsistencijos (apie 5-7 minutes). Kai išvirs košė, įberkite į ja prieskonius (cinamoną, kardamoną, druską) ir gerai maišykite, kol tolygiai pasiskirstys ir ištirps.
Dėkite košę į dubenėlį, o prie jos patiekite: pjaustytą bananą, kivius, norimas uogas. Užberkite ispaninio šalavijo arba kitų sėklų. Galite košę apibarstyti ir mirkytomis sorų kruopomis, bei daigintais grikiais. Įdėkite šaukštą riešutų sviesto. Skanaus!