- Ryžiai, 200 gramų
- Pienas, 600 mililitrų
- Varškė, 400 gramų
- Sviestas, 50 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 100 gramų
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo, 400 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Ryžius užpilti vandeniu ir virti 5 min. Po to supilti pieną ir virti dar 15 minučių.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi ir sviestu. Baltymus išplakti atskirame dubenėlyje kartu su žiupsneliu druskos.
Į trynius įmaišyti medų, vanilinį cukrų, varškę, ryžius (nusausintus) ir išplaktus baltymus.
Gautą tešlą reiktų išplakti. Geriausia su mikseriu (apie 2-3 minutes).
Supilstyti į kepimo formeles.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje 30-40 minučių.