- Ryžiai, 1 stiklinė
- Lęšiai, 100 gramų
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
- Bulvės, 8 vienetai
- Paprika, 1 vienetas
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Kmynai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Ciberžolė, 2 žiupsneliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Ryžius ir lęšius užpilti vandeniu ir palikti mirkti per naktį.
Nusausinti ir sutrinti.
Įmaišyti prieskonius ir sviestą. Uždengus palikti 2-3 val.
Iškepti blynelius, įkaitintame aliejuje. Vienas blynas iš 2-3 šaukštų blynų tešlos.
Išvirti bulves su lupenom.
Nulupti ir sutrinti.
Į bulves įmaišyti imbierą, susmulkintą papriką (arba paprikos miltelių), aliejų, kmynus, garstyčias ir ciberžolę.
Blynelius perlenkti ir į vidų įdėti bulvių įdaro. Skanaus.