- Apvalūs ryžiai, 1 stiklinė
- Konservuoti žalieji žirneliai, 1 skardinė
- Svogūnai, 2 skiltelės
- Česnakas, 3
- Aliejus kepimui
- Grietinė arba natūralus jogurtas, 0.5 stiklinės
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Pomidorų pasta/padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Paprikos, 3 vienetai
- Bazilikai
- Malti juodieji pipirai
- Druska
- Sviestas formai patepti
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Ryžius išvirkite ir atvėsinkite.
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, česnaką - mažais gabaliukais. Apkepkite, kol taps pusiau permatomi, pabarstykite druska, sumaišykite su ryžiais, prieskoniais ir žirneliais.
Paruoškite padažą: pomidorų pastą/padažą (arba tiesiog tarkuotą 1 pomidoro minkštimą) sumaišykite su grietine ir plaktais kiaušiniais.
Sumaišykite ryžius, padažą ir kubeliais supjaustytas parikas, sudėkite į sviestu išteptą formą ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Pabarstykite apkepą žalumynais ir patiekite.
2013-09-17 01:27