Ryžiais įdarytos paprikos

Ryžiais įdarytos paprikos
Ingredientai:
  • Paprikos, 5 vienetai
  • Ryžiai, 1 stiklinė
  • Dideli svogūnai, 4 vienetai
  • Morkos, 500 gramų
  • Pomidorai, 1 kilogramas
  • Augalinis aliejus, 0.33 stiklinės
  • Krapai
  • Petražolės
  • Aliejus kepimui
Gaminimo instrukcija:
  1. Ryžius nuplaukite ir apvirkite pasūdytame vandenyje (geriausia - pusę ant pakuotės nurodyto laiko), perliekite šaltu vandeniu.

  2. Paprikas nuplaukite, nupjaukite viršūnėles, išimkite sėklas, kad liktų tik "dėžutė". Pusantro svogūno nulupkite, supjaustykite ir apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus, kol taps permatomi. Morkas nuskuskite, sutarkuokite ir sudėkite į svogūnus, įpilkite dar aliejaus ir troškinkite 10-15 minučių.

  3. Sumaišykite ryžius ir daržoves, pabarstykite druska ir leiskite šiek tiek atvėsti. Įdarykite paprikas, sudėkie į puodą su vandeniu. Kad paprikos neprisviltų, puodo dugną patartina iškloto kopūsto lapu.

  4. Pomidorus nuplaukite, nuplikinkite ir nulupkite, sutrinkite, užpilkite paprikas. Gaminkite ant silpnos ugnies apie valandą.

  5. Likusius svogūnus supjaustykite, apkepinkite, sudėkite į paprikas, įberkite druskos ir troškinkite 15 minučių

  6. Pabarstykite žalumynais.

  7. Patiekite su grietine.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Aurelija
» Rašyti komentarą