- Ryžiai, 200 gramų
- Rūgštūs obuoliai, 2 vienetai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Ciberžolė, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Sviestas, 4 arbatiniai šaukšteliai
Svogūną supjaustykite ir pakepkite augaliniame aliejuje, tačiau ne iki galo (jis neturi tapti permatomas).
Obuolius nulupkite, išimkite sėklas. Supjaustykite stambiais griežinėliais.
Ryžius išvirkite ir nusunkite.
Supilkite į keptuvę su svogūnais puodelį šilto vandens, sudėkite obuolius ir troškinkite uždengę apie 5 minutes. Tada atidenkite ir troškinkite tol, kol obuoliai suminkštės.
Išimkite 3 obuolio riekeles papuošimui, sudėkite į keptuvę ryžius, sumažinkite temperatūrą iki minimalios, paskaninkite prieskoniais, druska, gaminkite, kol neliks vandens (ne trumpiau kaip 4 minutes). Paragaukite. Jei ryžiai saldūs, galima įpilti truputį citrinos culčių.
Įdėkite 4 šaukštelius sviesto, pamaišykite ir palaukite, kol ištirps, sudėkite ryžius į lėkštę ir papuoškite obuolio skiltelėmis.
Idealiai dera prie mėsos.