„Ryžiai“ iš kalafiorų

„Ryžiai“ iš kalafiorų
Shutterstock nuotr.
Ingredientai:
  • Kalafioras, 1 vienetas
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kalafiorą labai gerai nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Sutarkuotą kalafiorą sudėkite ant švaraus virtuvinio rankšluosčio ar kelių sluoksnių popierinio rankšluosčio, susukite tarsi maišelį ir gerai nuspauskite.

  2. „Ryžius“ sudėkite į keptuvę su šaukštu aliejaus ir porą minučių maišant pakepinkite. Tuomet sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir patroškinkite 5-8 min. iki kol suminkštės.

  3. Pagardinkite druska.

  4. Kalafiorų „ryžius“ tiekite kaip garnyrą. Šiuos „ryžius“ galite kepinti su įvairiomis daržovėmis, įpilti truputį sojų padažo, pagardinti ciberžole ar kariu, įberti truputį tarkuoto sūrio.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Elena
» Rašyti komentarą