Rytietiškos ryžių salotos

Rytietiškos ryžių salotos
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Susmulkinti svogūnai, 0.75 stiklinės
  • Virti avinžirniai, 450 gramų
  • Malti kuminai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Virti rudieji ryžiai, 3 stiklinės
  • Susmulkintos datulės be kauliukų, 0.5 stiklinės
  • Šviežios susmulkintos mėtos, 0.25 stiklinės
  • Šviežios susmulkintos petražolės, 0.25 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite gilią nepridegančią keptuvę su aliejumi. Suberkite svogūnus ir pamaišydami kepkite apie 5 minutes, kol pradės ruduoti. Tada keptuvę nukelkite nuo ugnies, sudėkite avinžirnius, kuminus, druską, pipirus.

  2. Dideliame dubenyje sumaišykite ryžius, keptuvės turinį, smulkintas datules, mėtas ir petražoles.

  3. Salotos patiekiamos šiltos arba kambario temperatūros. Galima valgyti kaip garnyrą arba kaip atskirą patiekalą.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Ligita
» Rašyti komentarą