- Morkos, 500 gramų
- Actas, 30 mililitrų
- Aliejus, 20 mililitrų
- Česnakas, 1 skiltelė
- Kmynai (trinti), 1 žiupsnelis
- Cinamonas, 1 žiupsnelis
- Tarkuotas imbieras (šviežias), 5 gramai
- Druska, 1 žiupsnelis
- Pipirai, 1 žiupsnelis
- Petražolės (šviežios, kapotos), 2 valgomieji šaukštai
- Medus, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Morkas nuskuskite, daržovių skustuku suojaustykite plonomis juostelėmis, galite ir tesiog supjaustyti plonais skrituliukais.
Dideliame puode užkaiskite vandenį, palaukite kol užvirs ir verdančiame vandenyje pavirkite pjaustytas morkas. Virkite 2 min., o tuomet nusunkite, perliekite šaltu vandeniu ir leiskite jam visiškai nuvarvėti.
Inde sumaišykite actą, aliejų, smulkintą česnaką, medų, cinamoną, tarkuotą imbierą, kmynus, druską ir pipirus. Įmaišykite morkas, permaišykite ir palikite pasimarinuoti šaldytuve bent 4 valandoms, geriausia palikti pernakt.
Salotas tiekite su trupučiu kapotų petražolių.