- Lašišos filė (nedideli gabaliukai), 4 vienetai
- Sojos padažas, 3 valgomieji šaukštai
- Sezamų aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Rudasis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Apelsinas, 0.5 vieneto
- Įvairūs salotų lapai, 4 saujos
- Raudonasis kopūstas, 100 gramų
- Morkos, 100 gramų
- Sezamų sėklos, 1 sauja
Sojos padažą sumaišykite su sezamų aliejumi. Suberkite cukrų. Suberkite nutarkuotą pusės apelsino žievelę ir įspauskite pusės apelsino sultis. Gerai išmaišykite padažą ir padalinkite jį į dvi dalis.
Viena padažo dalimi užpilkite lašišos gabaliukus ir palikite pasimarinuoti 15 min.
Pasimarinavusią lašišą sudėkite ant foliją ištiesos ir aliejumi pateptos skardos ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje iki kol iškeps (pajudinus lengvai atsiskirs skaidulomis). Neperkepkite žuvies, pakanka 10 min.
Salotos smulkiai supjaustykite kopūstą, plonomis lazdelėmis supjaustykite morkas, viską sumaišykite su salotų lapais. Paruošas salotas dėkite į lėkštes. Ant viršaus uždėkite po lašišos gabaliuką, apliekite pasiliktu padažu, apiberkite sezamo sėklomis.
Ypatingos, ryškaus skonio salotos tiek šventėms, tiek ir sveikiems pietums ar vakarienei.