- Ruginiai miltai, 2 stiklinės
- Vanduo, 0.5 stiklinės
- Mielės, 1 valgomasis šaukštas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Svogūnai, 1 vienetas
- Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Sėklos (moliūgų, saulėgrąžų ir kt.), 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Padarykite miltuose duobutę, pilkite į ją vandenį, sudėkite mieles, druską, cukrų. Padarykite tirštą tešlą ir palikite ją 0,5 - 1 valandą šiltoje vietoje.
Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su aliejumi, įmaišykite į tešlą, pridėkite miltų, kad neliptų prie rankų.
Išminkykite, formuokite bandeles ir apvoliokite jas sėklose (tinka saulėgrąžos, sezamai, moliūgų sėklos ir kt.)
Sudėkite į skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusę valandos.