Ruginės sveikuoliškos bandelės

Ruginės sveikuoliškos bandelės
Ingredientai:
  • Ruginiai miltai, 2 stiklinės
  • Vanduo, 0.5 stiklinės
  • Mielės, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Cukrus, 1 žiupsnelis
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Sėklos (moliūgų, saulėgrąžų ir kt.), 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Padarykite miltuose duobutę, pilkite į ją vandenį, sudėkite mieles, druską, cukrų. Padarykite tirštą tešlą ir palikite ją 0,5 - 1 valandą šiltoje vietoje.

  2. Svogūną sutarkuokite ir sumaišykite su aliejumi, įmaišykite į tešlą, pridėkite miltų, kad neliptų prie rankų.

  3. Išminkykite, formuokite bandeles ir apvoliokite jas sėklose (tinka saulėgrąžos, sezamai, moliūgų sėklos ir kt.)

  4. Sudėkite į skardą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusę valandos.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Anika
» Rašyti komentarą