- Kefyras, 500 mililitrų
- Ruginiai miltai, 250 gramų
- Kvietiniai miltai (I rūšies) , 150 gramų
- Sėlenos, 50 gramų
- Šviežios mielės, 25 gramai
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Šiek tiek pašildykite kefyrą, suberkite cukrų, druską, sudėkite mieles ir išmaišykite, kad ištirptų.
Sumaišykite persijotus miltus ir sėlenas.
Įberkite į kefyrą šiek tiek sauso mišinio, maišykite. Kartokite tol, kol matysite, kad tešla nebelimpa prie rankų, ir galima išminkyti gumulą. Aptepkite alyvuogių aliejumi, sudėkite į indą, kuriame kils, pridenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje. Kartkartėmis pakilusią tešlą apminkykite.
Po 2 valandų suminkykite paskutinį kartą. Išklokite skardą kepimo popieriumi, duonai suteikite norimą formą, pabarstykite miltais, pridenkite rankšluosčiu ir palikite kilti 15 minučių.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 30 minučių, atvėsinkite ir supjaustykite.