- Sviestas, 3 valgomieji šaukštai
- Susmulkintas svogūnas, 1 vienetas
- Perspaustos česnako skiltelės, 4 vienetai
- Arborio (trumpagrūdžiai) ryžiai, 1 stiklinė
- Druskos pagal skonį
- Vištienos sultinys, 4 stiklinės
- Sausas baltas vynas, 1.5 stiklinės
- 2 citrinų sultys
- Smulkintos petražolės, 3 valgomieji šaukštai
- Aitriųjų paprikų dribsniai, 1 valgomasis šaukštas
- Krevetės, 500 gramų
- Tarkuotas Parmezano sūris, 1 stiklinė
Gilioje keptuvėje arba puode ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite 1 šaukštą sviesto, sudėkite svogūną ir kepinkite 5-6 minutes, kol suminkštės. Tada įmeskite 1 perspaustą česnako skiltelę ir kepkite dar 1-2 minutes. Sudėkite ryžius, išmaišykite, įberkite druskos pagal skonį.
Supilkite sultinį porcijomis po pusę stiklinės - prieš pilant naują porciją, ankstesnė turi visiškai susigerti į ryžius. Kai sultinys baigsis, supilkite stiklinę vyno, maišykite, kol viskas susigers.
Krevetės turi būti nuvalytos, tamsios žarnyno venos - išimtos. Išvirkite krevetes: puode ar keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite likusį sviestą, sudėkite likusį česnaką, supilkite sultis, suberkite 2 šaukštus petražolių, paprikų dribsnius ir išmaišykite, pakaitinkite 2 minutes, sudėkite krevetes, pagardinkie druska ir virkite 3-4 minutes, tada supilkite likusią pusę stiklinės vyno.
Galiausiai sumaišykite krevetes ir Parmezano sūrį su ryžiais. Patiekite pabarstę likusiomis petražolėmis.
Sodraus skonio ir tiesiog burnoje tirpstantis rizotas! Ryžius galima pakeisti ir kitomis jūsų mėgstamomis kruopomis.
2018-04-04 11:12