- Rudieji pievagrybiai, 150 gramų
- Raudonas svogūnas, 1 vienetas
- Svogūnų laiškai, 1 pundelis
- Daržovių sultinys, 250 mililitrų
- Sūris, 30 gramų
- Ryžiai, 100 gramų
- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Baltas vynas, 2 valgomieji šaukštai
- Džiovintas čiobrelis, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Malti juodieji pipirai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Išvirkite ryžius pagal instrukcijas, nurodytas pakuotėje.
Kol verda ryžiai, supjaustykite smulkiomis riekutėmis grybus ir pasmulkinkite svogūnus.Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, tuomet dėkite kepti svogūnus ir grybus. Kepkite apie 10 minučių kartais lengvai pamaišant ant silpnos ugnies.
Kai išvirs ryžiai, dėkite ir juos į keptuvę. Įpilkite balto vyno ir išmaišykite.
Įpilkite daržovių sultinio (galite naudoti daržovių kubelį, sumaišytą su vandeniu), įberkite druskos ir pipirų, gerai išmaišykite ir troškinkite dar apie 20 minučių.
Susmulkinkite svogūnų laiškus ir pabarstykite ant patiekalo. Užberkite ir norimo sūrio, palaikykite apie 2-3 minutes ir valgykite. Skanaus!