- Rageliai (croissant), 6 vienetai
- Pienas, 80 mililitrų
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaušinio tryniai, 1 vienetas
- Šokoladas, 100 gramų
- Cukrus, 6 valgomieji šaukštai
- Sviestas, 30 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir pasiruoškite 6 molinius indelius.
Suplėšykite ragelius į 2-3 cm dydžio gabaliukus ir pusę jų išdėliokite į indelius.
Susmulkinkite šokoladą mažais gabaliukais ir pabarstykite ant suplėšytų ragelių.
Ant viršaus uždėkite likusius ragelių gabaliukus.
Dubenyje išplakite kiaušinį, kiaušinio trynį, cukrų, pieną ir grietinėlę.
Išpilstykite masę į indelius ant ragelių ir ant kiekvieno iš jų padėkite po mažą gabalėlį sviesto.
Dėkite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
Tiekite karštą arba kambario temperatūros.
Beje, šiam receptui tikrai nereikia idealaus tikslumo, o desertas labai skanus ir ypatingai paprastas!