- Miltai tešlai, 1 kilogramas
- Grietinė tešlai, 1 kilogramas
- Soda, 1.5 arbatinio šaukštelio
- Varškė, 1 kilogramas
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Grietinė įdarui, 1.5 stiklinės
- Miltai įdarui, 2.5 valgomojo šaukšto
- Cukrus, 1 stiklinė
- Sviestas, 250 gramų
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Atšildykite sviestą kambario temperatūroje, 8-10 minučių maišykite su grietine, nugesinta soda, supilkite miltus tešlai ir vandenyje ištirpintą druską, gerai išminkykite. Tešla turi būti vientisa.
Įdarui sutrinkite varškę, sudėkite kiaušinius, cukrų ir miltus, gerai išmaišykite.
Tešlą padalinkite į rutuliukus maždaug po 60 gramų, pakočiokite, padarykite paplotėlius, dėkite įdarą, palikdami po 5-7 mm tešlos iš kraštų. Juos gražiai užlankstykite.
Aptepkite viršų grietine ir kepkite vidutinio karštumo okaitėje, kol iškeps tešla.
Pastaba: geriau, kad naudotumėte ruginius miltus arba maišytumėte juos su kvietiniais.
2012-11-24 16:52