- Žuvies filė, 300 gramų
- Malti juodieji pipirai
- Svogūnas, 1 vienetas
- Žalumynai
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Miltai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sluoksniuota tešla, 500 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Žuvies filė nuplaukite, įtrinkite druska ir pipirais, apkepkite įkaitiname aliejuje iš abiejų pusių.
Sudėkite ant popierinių servetėlių, kad pašalintumėte riebalų perteklių. Pertrinkite šakute.
Susmulkinkite svogūną ir apkepkite aliejuje iki auksinio atspalvio, suberkite miltus ir pamaišydami kepkite apie minutę. Įpilkite truputį vandens ir maišykite, kol išeis grietinės tirštumo masė.
Supilkite į indą su žuvimi, pabarstykite žalumynais, druska ir pipirais, išmaišykite.
Pusę tešlos iškočiokite į lakštą, išklokite ja riebalais išteptą formą, paskleiskite žuvies masę. Iškočiokite likusią tešlą ir pridenkite ja pyragą. Užlankstykite kraštelius.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25-30 minučių.