- Miltai, 300 gramų
- Margarinas, 250 gramų
- Druska, 1 žiupsnelis
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Graikiniai riešutai, 300 gramų
- Cukrus, 350 gramų
- Grietinėlė, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Iš miltų, druskos, maždaug pusės cukraus, margarino ir 1 kiaušinio užminkykite tešlą, palaikykite ją šaldytuve. Grietinėlę išmaišykite su medumi.
Riešutus susmulkinkite, suberkite į keptuvę, užpilkite likusiu cukrumi ir maišydami pakaitinkite, kol riešutai apkibs cukrumi. Tada sumažinkite temperatūrą ir supilkite grietinėlę su medumi, išmaišykite ir atvėsinkite.
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi, tešlą padalinkite į 3 dalis. Iš 2 iškočiokite 2 apskritimus, iš trečios - 5 cm pločio juostą.
Vieną lakštą įklokite į formos dugną, juosta iš vidaus apsukite formos šonus, supilkite įdarą ir uždenkite paskutiniu tešlos lakštu. Aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie pusvalandį.