- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Miltai, 5 valgomieji šaukštai
- Pievagrybiai, 100 gramų
- Svogūnas, 1 vienetas
- Morkos, 2 vienetai
- Aliejus kepimui, 3 valgomieji šaukštai
- Džiūvėsėliai, 20 gramų
- Riebalai formai patepti, 1 valgomasis šaukštas
- druska, pipirai, 1 žiupsnelis
Šiek tiek pasūdytame vandenyje išvirkite stambiai pjaustytus grybus. Galima ir apkepinti, bet bus riebiau.
Svogūną supjaustykite kubeliais, apkepinkite aliejuje. Sudėkite nedidelėmis lazdelėmis ar kubeliais pjaustytas morkas, išvirtus grybus. Permaišykite ir keletą minučių pakepinkite, pagardinkite druska, pipirais. Galima įberti prieskoninių žolelių.
Atskirame inde išplakite pieną, kiaušinius, įsijokite miltus. Gautis skystoka tešla.
Kepimo formą patepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsiais. Ant dugno sudėkite pusę apkepintų daržovių. Supilkite pusę tešlos. Sudėkite likusias daržoves. Supilkite likusią tešlą.
Kepkite iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Apie 40 min. - valandą. Kepimo laikas priklauso nuo formos - aukštesnis pyragas keps ilgiau.
Labai skanus, užkandinis pyragas, kuris puikiai tiks prie sultinio ar su gaiviomis salotomis. Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
2019-02-23 21:03