Pyragas su manų kruopomis

Pyragas su manų kruopomis
Ingredientai:
  • Manai, 1 stiklinė
  • Grietinė, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1.74 stiklinės
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kepimo milteliai arba soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Miltai, 1.5 stiklinės
  • Vanilinis cukrus
  • Pienas, 2 stiklinės
  • Sviestas, 150 gramų
  • Baltasis šokoladas, 50 gramų
  • Juodasis šokoladas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Manus užpilkite neriebia grietine ir palikite valandai.

  2. Išplakite su stikline cukraus 3 kiaušinius, sudėkite manus, išmaišykite. Suberkite miltus (atidėkite į šalį 3 šaukštus) ir kepimo miltelius arba sodą, užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.

  3. Sudėkite paruoštą masę į sviestu išteptą formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 minučių.

  4. Į purią masę išplakite likusius kiaušinius, pieną, miltus ir cukrų, pavirkite maišydami ant silpnos ugnies, kol sutirštės iki grietinės konsistencijos.

  5. Atvėsinkite, sudėkite sviestą ir plakite iki purios masės.

  6. Pyragą perpjaukite išilgai į dvi dalis, pertepkite kremu, palikite 5-10 minučių, dar kartą pertepkite ir sudėkite lakštus vieną ant kito.

  7. Ištirpinkite atskirai juodąjį ir baltąjį šokoladą, apliekite pyragą ir patiekite.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Toma
» Rašyti komentarą
» Komentarai
jurate fedrych
2019-06-11 17:39
dekui-idomus receptas