- Manai, 1 stiklinė
- Grietinė, 1 stiklinė
- Cukrus, 1.74 stiklinės
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kepimo milteliai arba soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai, 1.5 stiklinės
- Vanilinis cukrus
- Pienas, 2 stiklinės
- Sviestas, 150 gramų
- Baltasis šokoladas, 50 gramų
- Juodasis šokoladas, 50 gramų
Manus užpilkite neriebia grietine ir palikite valandai.
Išplakite su stikline cukraus 3 kiaušinius, sudėkite manus, išmaišykite. Suberkite miltus (atidėkite į šalį 3 šaukštus) ir kepimo miltelius arba sodą, užmaišykite grietinės tirštumo tešlą.
Sudėkite paruoštą masę į sviestu išteptą formą ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 minučių.
Į purią masę išplakite likusius kiaušinius, pieną, miltus ir cukrų, pavirkite maišydami ant silpnos ugnies, kol sutirštės iki grietinės konsistencijos.
Atvėsinkite, sudėkite sviestą ir plakite iki purios masės.
Pyragą perpjaukite išilgai į dvi dalis, pertepkite kremu, palikite 5-10 minučių, dar kartą pertepkite ir sudėkite lakštus vieną ant kito.
Ištirpinkite atskirai juodąjį ir baltąjį šokoladą, apliekite pyragą ir patiekite.
2019-06-11 17:39