Pyragas „Pergalė“

Pyragas „Pergalė“
Ingredientai:
  • Miltai, 1 stiklinė
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Graikiniai riešutai, 1 stiklinė
  • Razinos, 1 stiklinė
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Medus, 0.5 stiklinės
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Aliejus formai patepti
  • Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, 300 mililitrų
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Šokoladas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
  1. Išplakite stiklinę cukraus su kiaušiniais, suberkite razinas, smulkintus riešutus, sudėkite medų, sodą, suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Pridenkite ir palikite šaldytuve 6 valandoms.

  2. Dar kartą gerai išmaišykite, supilkite trečdalį į riebalais pateptą formą, kepkite lakštą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Lygiai taip pat iškepkite ir dar 2 lakštus, atvėsinkite juos.

  3. Išplakite grietinėlę, po truputį suberkite likusį cukrų, sudėkite grietinę ir plakite toliau dar 5 minutes.

  4. Pertepkite paruoštu kremu lakštus, sudėkite juos, aptepkite viršų ir šonus. Papuoškite tarkuotu šokoladu.

Porcijų skaičius: 6
Receptą atsiuntė: Goda
» Rašyti komentarą