- Miltai, 1 stiklinė
- Cukrus, 1 stiklinė
- Graikiniai riešutai, 1 stiklinė
- Razinos, 1 stiklinė
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Medus, 0.5 stiklinės
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus formai patepti
- Cukrus, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 300 mililitrų
- Grietinė, 200 mililitrų
- Šokoladas, 100 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Išplakite stiklinę cukraus su kiaušiniais, suberkite razinas, smulkintus riešutus, sudėkite medų, sodą, suberkite persijotus miltus ir išmaišykite. Pridenkite ir palikite šaldytuve 6 valandoms.
Dar kartą gerai išmaišykite, supilkite trečdalį į riebalais pateptą formą, kepkite lakštą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 20 minučių. Lygiai taip pat iškepkite ir dar 2 lakštus, atvėsinkite juos.
Išplakite grietinėlę, po truputį suberkite likusį cukrų, sudėkite grietinę ir plakite toliau dar 5 minutes.
Pertepkite paruoštu kremu lakštus, sudėkite juos, aptepkite viršų ir šonus. Papuoškite tarkuotu šokoladu.