- Sviestas, 125 gramai
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Obuolių actas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Želatina, 20 gramų
- Tirštintas pienas, 190 gramų
- Kartusis šokoladas, 150 gramų
- Cukrus, 1 stiklinė
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Miltai, 60 gramų
- Vanduo, 100 mililitrų
- Cukrus, 125 gramai
- Riebi grietinėlė, 75 mililitrai
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių, patepkite formą riebalais, išklokite kepimo popieriumi ir pabarstykite miltais.
Išplakite 50 g sviesto, stiklinę cukraus ir kiaušinių trynius, įmaišykite actu nugesintą sodą ir miltus, kepkite tešlą 15 minučių, kol pradės skrusti.
Perpjaukite pagrindą išilgai į dvi dalis.
Užpilkite želatiną šiltu vandeniu.
Iki kreminės masės išplakite likusį sviestą ir tirštintą pieną.
Atskirai iki standžių putų išplakite baltymus, po truputį pildami likusį cukrų.
Į dubenį su tirštintu pienu sudėkite želatiną, išplakite.
Atsargiai įmaišykite baltymus.
Formą išklokite pergamentiniu popieriumi, padėkite vieną pyrago dalį, aptepkite kremu, uždėkite viršų.
Ištirpinkite šokoladą su grietinėle, apipilkite glazūra pyragą ir padėkite sustingti.
Supjaustykite ir patiekite.
2013-02-15 19:27