- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Cukrus, 150 gramų
- Grietinė, 160 gramų
- Soda, 1 žiupsnelis
- Augalinis aliejus, 0.5 stiklinės
- Miltai, 80 gramų
- Kakava, 80 gramų
- Baltasis šokoladas, 50 gramų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Atskirkite trynius ir baltymus. Baltymus išplakite su 100 g cukraus ir atidėkite. Trynius išplakite su likusiu cukrumi, kol masė pabals, supilkite aliejų, sudėkite nugesintą sodą, 60 g grietinės.
Atsargiai išmaišykite, suberkite kakavą, persijotus miltus, įmaišykite baltymus. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje 15-20 minučių.
Šokoladą ištirpinkite, išplakite su likusia grietine. Aplaistykite pyragą ir pabarstykite kakava.