- Miltai, 350 gramų
- Cukrus, 400 gramų
- Sviestas, 250 gramų
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Druska, 1 žiupsnelis
- Graikiniai riešutai, 300 gramų
- Medus, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušinio trynys, 1 vienetas
- Pienas, 1 valgomasis šaukštas
- Grietinėlė, 100 gramų
Sutarkuokite sviestą, sudėkite miltus.
Ant viršaus suberikite pusę cukraus, žiupsnelį druskos, į vidurį įmuškite kiaušinį.
Viską kapokite dideliu plačiu peiliu, paskui suminkykite kietą trapią tešlą. Uždenkite ir valandai padėkite į šaldytuvą.
Keptuvėje apskrudinkite cukrų, tada supilkite kapotus riešutus ir dar pakepinkite.
Supilkite grietinėlę ir medų, mišinį užvirinkite, nukaiskite ir ataušinkite.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.
Ištepkite kepimo formą sviestu.
Ant plonai miltais pabarstytos lentos iškočiokite 3-4 mm storio trapios tešlos lakštą, iš kurio išpjaukite 30 cm skersmens skritulį. Juo išklokite paruoštą kepimo skardą.
Ant tešlos skritulio iškrėskite riešutų mišinį, išlyginkite ir užlankstykite kraštus.
Likusią tešlą iškočiokite ir uždėkite ant viršaus, kraštus gerai suspauskite.
Išplakite kiaušinio trynį su 1 šaukštu grietinėlės arba pieno. Patepkite pyrago viršų.
Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 40 min.
Atvėsinkite, įvyniokite į kepimo popierių ir palaukite porą dienų (skonis bus daug geresnis).