- Kiaušiniai, 8 vienetai
- Pienas, 0.5 stiklinės
- Tarkuotas sūris, 1 sauja
- Brokolis, 0.5 galvos
- Paprika, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Pievagrybiai, 100 gramų
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, pipirai, prieskoniai, 1 žiupsnelis
Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite įkaitintame aliejuje. Suverskite pavalytus, smulkintus grybus ir taip pat apkepinkite. Papriką supjaustykite kubeliais. Brokolį atskirkite nedideliais žiedynais, kelioms min. sumeskite į verdantį vandenį. Visas daržoves sumaišykite. Ir dėkite į riebalais pateptą kepimo skardą.
Kiaušinius išplakite su pienu, berkite tarkuotą sūrį, dėkite šiek tiek druskos, pipirų. Plakiniu užpilkite daržoves.
Apkepą pridenkite folija. Kepkite iki 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintoje orkaitėje apie 40 min. Atidenkite ir kepkite dar 15 min. iki gražiai apskrus.
Galima naudoti įvairias daržoves (virtas bulves, pomidorus, špinatus ir t.t.), mėsą, kumpį, dešrą, padžiūvusio batono kubelius - tiks visokiausi likučiai.
Puikus pasirinkimas vėlyviems savaitgalio pusryčiams, ypač, jeigu reikia pamaitinti didelę šeimą ar bičiulius.
2015-07-09 23:17