- Dideli kiaušiniai, 4 vienetai
- Keli smulkinti svogūnų laiškai
- Pienas, 1 valgomasis šaukštas
- Džiovinti bazilikai , 1 žiupsnelis
- Džiovinti raudonėliai, 1 žiupsnelis
- Česnakų granulės, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
- Trupinta feta, 0.25 stiklinės
- Šoninės ar kumpio juostelės, smulkintos, 3 vienetai
- Pomidoras, 1 vienetas
- Balzaminis actas, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Dubenyje sumaišykite plaktus kiaušinius, smulkintus svogūnų laiškus ir pieną, įberkite druskos ir prieskonių, viską išplakite. Didelėje nepridegančioje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies ištirpinkite sviestą. Kai keptuvė įkais, supilkite plakinį.
Kai kiaušinienė sutirštės ir nebeliks skysčio, pabarstykite vieną pusę feta ir kumpiu. Užlenkite kita puse ir perpjaukite pusiau.
Patiekite su pomidoru ir pašlakstę balzaminiu actu.
Skanus itališkas omletas gerai dienos pradžiai!