- Pienas, 0.75 stiklinės
- Actas, 2 valgomieji šaukštai
- Miltai, 1 stiklinė
- Cukrus, 2 valgomieji šaukštai
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kiaušinis, 1 vienetas
- Lydytas sviestas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Purškiamas aliejus
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Sumaišykite pieną ir actą, palikite 5 minutėms parūgti, po to įmuškite kiaušinį ir supilkite tirpintą sviestą.
Atskirai sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską, šį mišinį po truputį supilkite į pieną. Maišykite, kol neliks gumuliukų.
Įkaitinkite keptuvę, papurkškite arba sutepkite ją aliejumi. Pilkite tešlą ir kepkite norimo dydžio blynus. Kai apskrus, apverskite ir apkepkite iš kitos pusės.
Į tešlą galima papildomai įmaišyti kviečių gemalų ar linų sėmenų, taip šie blynai puikiai dera su medumi ar uogomis. Idealus pasirinkimas pusryčiams!
2019-08-30 01:23