Pupelių užtepėlė su česnaku ir žolelėmis

Pupelių užtepėlė su česnaku ir žolelėmis
Ingredientai:
  • Konservuotos baltos pupelės, 2 skardinės
  • Aliejus kepimui, 4 valgomieji šaukštai
  • Česnakas, 3 skiltelės
  • Šalavijas (smulkintas), 1 arbatinis šaukštelis
  • Rozmarinas (smulkintas), 0.5 arbatinio šaukštelio
  • druska, pipirai, 1 žiupsnelis
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Įkaitinkite aliejų ir į jį sudėkite labai smulkiai pjaustytą česnaką, pasmulkintą rozmariną ir šalaviją (tinka ir džiovintos žolelės, galite išbandyti ir kitas žoleles) ir maišant kepinkite apie minutę iki kol pasklis kvapas, o česnakas ims tamsėti. Išjunkite kaitrą.

  2. Pupeles perplaukite, palaukite, kol nutekės vandens perteklius ir sudėkite į keptuvę, pupelių kaitinti nereikia, tiesiog pamaišykite, kad jos tolygiai pasidengtų aliejumi.

  3. Pupeles pertrinkite maisto smulkintuvu arba permalkite mėsmale, pagardinkite druska ir pipirais. Jeigu sunkiai trinasi ar malasi, konsistencija nevienalytė, tai įpilkite porą šaukštų vandens.

  4. Pupelių užtepėlę sudėkite į indą ir užpilkite porą šaukštų kokybiško alyvuogių aliejaus.

  5. Prie pupelių užtepėlės patiekite įvairių daržovių, duoniukų, skrebučių. Sveikas ir skanus užkandis arba idėja greitai vakarienei!

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą