- Datulės be kauliukų, 300 gramų
- Sviestas, 200 gramų
- Cukrus, 1 valgomasis šaukštas
- Kvietiniai miltai, 7 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kepimo milteliai, 1 valgomasis šaukštas
- Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
- Kakava, 2 valgomieji šaukštai
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Nesaldus jogurtas arba naminė grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Bananas, 1 vienetas
- Riebi grietinėlė, 0.5 stiklinės
- Rudasis cukrus, 5 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Užpilkite datules verdančiu vandeniu, įdėkite šaukštelį sodos ir palaikykite 2 minutes. Susmulkinkite, kad išeitų beveik tyrelė.
85 g kambario temperatūros sviesto išsukite su 1 šaukštu cukraus, sudėkite miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir kiaušinius.
Sudėkite jogurtą ir datules, gerai išmaišykite. Sukrėskite masę į riebalais pateptą formą, ant viršaus kiek įspauskite banano riekeles ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Nuolat pamaišydami kaitinkite likusį sviestą, cukrų ir grietinėlę, kol išeis vienalytė masė.
Apliekite dar šiltą pudingą ir patiekite.