- Sviestas, 150 gramų
- Svogūnai, 1 kilogramas
- Obuolių sidras (arba sultys), 300 mililitrų
- Jautienos sultinys, 1.5 litro
- Prancūziškas batonas, 1 vienetas
- Garstyčios, 4 valgomieji šaukštai
- Sūris, 150 gramų
- Druska, pipirai, čiobreliai, 1 žiupsnelis
Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais. Juos suverskite į išlydytą sviestą, berkite druskos, kepinkite vis pamaišant iki kol svogūnai bus tamsiai auksinės, į rusvumą spalvos (apie 30 min.), tuomet supilkite sidrą (galima pakeisti obuolių sultimis) ir ant mažos ugnies troškinkite iki kol skysčio sumažės perpus. Tuomet pilkite sultinį ir pavirkite dar 10 min. Išvirusią sriubą gardinkite pipirais.
Tuo tarpu, kai svogūnai troškinasi pasiruoškite skrebučius - prancūzišką batoną suraikykite į 1 cm storumo riekes (turėtų gautis 12 riekių), jas kelias min. paskrudinkite ant skardos, iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tuomet aptepkite garstyčiomis, apiberkite sūriu ir grąžinkite į orkaitę iki kol sūris išsilydys ir apskrus.
Sriubą išpilstykite į lėkštes ir patiekite su sriubon įdėtais skrebučiais su sūriu. Galima pabarstyti čiobreliais.