- Šiltas vanduo, 1 stiklinė
- Miltai, 500 gramų
- Šviežios mielės, 10 gramų
- Cukrus, 1.5 valgomojo šaukšto
- Provanso žolelių mišinys, 1.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
Sutrupinkite į gilų ir platų indą mieles, suberkite cukrų ir druską, supilkite šiltą vandenį, pusę miltų ir 3-4 šaukštus alyvuogių aliejaus.
Išmaišykite - masė bus labai lipni ir nevienalytė. Suberkite mėgstamus prieskonius arba Provanso žolelių mišinį.
Suberkite ant stalo likusius miltus, ant viršaus sudėkite tešlą, išminkykite. Sudėkite į aliejumi išteptą dubenį arba puodą, pridenkite ir palikite šiltoje vietoje 1,5 valandos.
Trigubai iškilusią tešlą dar kartą išminkykite ir padalinkite į dvi dalis.
Vieną dalį iškočiokite, padarykite lapo formos lakštą ir iš karto perkelkite į aliejumi išteptą formą. Aštriu peiliu išpjaustykite pailgas kiaurymes, patepkite aliejumi ir pabarstykite žolelėmis. Tą patį padarykite ir su likusia tešla.
Palikite pusvalandžiui pakilti ir kepkite 200 laipsnių temperatūros orkeitėje 20 minučių. Įsukite į rankšluostį ir palaukite 10 minučių, kad suminkštėtų. Tinka prie bet kokių patiekalų.