Pomidorų padaže užkepti kiaušiniai (shakshuka)

Pomidorų padaže užkepti kiaušiniai (shakshuka)
Ingredientai:
  • Konservuoti pomidorai, 1 skardinė
  • Svogūnas, 1 vienetas
  • Česnakas, 2 skiltelės
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Druska, pipirai, kmynai, čili, 1 žiupsnelis
  • Petražolės, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite, apkepinkite aliejuje. Tuomet suverskite pasmulkintus pomidorus (galite juos truputį patrinti tiesiog pirštais) su visu skysčiu, įspauskite česnako, berkite druskos, pipirų, kynų, čili pipirų (tradiciškai ruošiamas labai aštrus padažas, tačiau gaminkite pagal savo skonį). Paragaukite. Jeigu padažas rūgštokas, tai skoniui subalansuoti berkite šaukštelį cukraus. Į padažą taip pat galite dėti dešros, mėsos gabaliukų, smulkintų paprikų, cunikinijų, kukurūzų - tiks įvairiausi likučiai. Padažą 10 - 15 min. patroškinkite, kol šiek tiek patirštės.

  2. Padaže padarykite duobutes ir į jas įleiskite kiaušinius. Uždenkite ir kepkite ant nedidelės ugnies iki kol baltymai pabals, užberkite petražolių.

  3. Tai arabiškas patiekalas, kuris valgomas tiesiai iš keptuvės arba nedidelių molinių indelių (jeigu kepama krosnyje) dažant į jį šviesią duoną.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Vita
2022-05-15 07:38
Mėgstamiausias vasaros patiekalas. Gaminu, jai yra šviežių pomidor.
Miglė
2019-08-13 15:29
Šiek tiek kitaip gaminau, bet tikrai labai patiko! Ačiū!
Linas
2018-03-24 07:18
gaminant si patiekala pagal izraelio sendaikciu gatveje esanty restorana yra daug neteisybes pagal tavo recepta
leo
2015-10-09 10:46
Tai aš ji 2, 3 kartus i savaite darau ryt meciais,nieko naujo po saule
Angele
2014-12-16 08:27
Geras patiekalas - skanaus