- Pomidorai, 3 kilogramai
- Obuoliai, 500 gramų
- Svogūnai, 250 gramų
- Druska, 1.5 valgomojo šaukšto
- Cukrus, 1.5 stiklinės
- Actas, 50 gramų
- Pipirų, prieskoninių žolelių, 1 žiupsnelis
Jeigu norite, tai galite pašalinti pomidorų sėklas, odeles, nulupti obuolius, tuomet padažas bus labiau vienalytis, tačiau tai atims daug laiko ir to daryti nebūtina.
Pomidorus, obuolius (be sėklų ir seklalizdžių) bei svogūnus supjaustykite, užpilkite vandeniu ir virkite iki kol viskas suminkštės. Tuomet sutrinkite maisto smulkintuvu ir ant nedidelės ugnies, vis pamaišant virkite iki norimo tirštumo, virti reikėtų apie valandą.
Virimo pabaigoje į padažą suberkite druską, cukrų, actą, pagal skonį pagardinkite pipirais, galima įberti ir čili pipirų ar džiovintų prieskoninių žolelių, šiek tiek smulkinto česnako. Jeigu nepatingėsite išskirstyti padažo į atskirus puodus ir pridėsite skirtingų prieskonių, tai vienu kartu išsivirsite kelių rūšių padažo. Pridėjus prieskonių reikėtų pavirti neilgai, dar porą minučių.
Paruoštą padažą išpilstykite į sterilius indelius, sandariai užsukite.
Labai skanus, natūralus pomidorų padažas, kuris tiks prie įvairių patiekalų, taip pat sriubos ir troškiniams pagardinti.
2020-08-02 16:52