Pilno grūdo sausainukai su moliūgais ir riešutais

Pilno grūdo sausainukai su moliūgais ir riešutais
@ Shutterstock
Ingredientai:
  • Tarkuotas moliūgas, 1 stiklinė
  • Smulkinti riešutai, 50 gramų
  • Cukraus pagal skonį
  • Visadalių grūdų (pilno grūdo) miltai, 1 stiklinė
  • Soda arba kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Cinamono, vanilės, sezamo sėklų - pagal skonį (nebūtina)
Gaminimo instrukcija:
  1. Tiesiog sumaišykite visus turimus ingredientus ir šlapiomis rankomis formuokite rutuliukus.

  2. Sudėkite sausainius į kepimo popieriumi išklotą skardą (jei norite - šiek tiek paplokite) ir kepkite įkaitintoje iki 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 25-30 min. Skanaus!

  3. Šie sausainukai itin lengvai paruošiami. Jei naudosite stambiau tarkuotą moliūgą, formuoti rutuliukus bus kiek sudėtingiau. Jeigu jis saldus, cukraus galima nedėti visai. Pagal pageidavimą galima įberti šiek tiek avižinių dribsnių ar mėgstamų sėklų.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Regina
» Rašyti komentarą