- Didelės morkos, 8 vienetai
- Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Švieži raudonėliai, 2 valgomieji šaukštai
- Rūkytos paprikos milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Malti muskatai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 2 valgomieji šaukštai
- Raudonojo vyno actas, 1 valgomasis šaukštas
- Sūdytos pistacijos (lukštentos), 1 sauja
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Įkaitinkite orkaitę iki 225 laipsnių.
Į kepimo skardą supilkite aliejų, sudėkite morkas, pabarstykite raudonėliais, paprika, muskatais, druska, pamaišykite, kepkite apie valandą, kol morkos suminkštės, tačiau nesukris.
Morkas sudėkite į lėkštę, pagardinkite sviestu, actu ir pabarstykite pistacijomis.