- Šiltas vanduo, 3 stiklinės
- Sausos mielės, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Aliejus, 3 valgomieji šaukštai
- Miltai, 2 stiklinės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 4 valgomieji šaukštai
- Česnakas, 3 skiltelės
- Tarkuotas sūris, 1 sauja
- Kapoti žalumynai, 1 saujelė
Šiltą vandenį supilkite į didelį indą, į jį berkite cukrų ir mieles, permaišykite ir palikite 5 min. Mielės bus aktyvintos, pasklis jų kvapas, o vanduo suputos. Tuomet pilkite aliejaus, berkite druskos ir miltus. Užminkykite tešlą. Pridenkite indą maistine plėvėle ar rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje iki kol tešlos padvigubės (apie valandą).
Tuomet tešlą daliname į maždaug 20-25 gabaliukus. Juos iškočiokite į virvutę, o ją suriškite į mazgelį. Žinoma, galite daryti ir paprastas, apvalias bandeles ir sugalvoti kitokią formą.
Paruoštas bandeles, paliekant nemažus tarpus, dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir dar 30 min. kildinkite. Tuomet patepkite aliejumi ir kepkite iki 200 laipsnių pagal Celsijų iki kol gražiai apskrus, apie 15 min.
Kol bandeles kepa išlydykite sviestą, jame trumpai apkrepinkite susmulkintą česnaką. Sviestui praaušus berkite kapotus žalumynus, sūrį. Bandeles dėkite į indelį, užpilkite prieskoninio sviesto ir pakratykite, kad pasiskirstytų.
Šios pikantiškos bandelės puikiai tiks prie sriubos ar salotų.
2019-02-01 13:01