Pikantiškas obuolių pagardas

Pikantiškas obuolių pagardas
Ingredientai:
  • Svogūnai, 2 vienetai
  • Obuoliai, 1 kilogramas
  • Razinos, 100 gramų
  • Kalendros, paprikos, anyžiaus, imbiero, druskos, 1 arbatinis šaukštelis
  • Cukraus, 1.5 stiklinės
  • Acto, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Pašalinkite obuolių sėklas, juos nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kubeliais supjaustykite svogūną.

  2. Visus ingredientus sumaišykite ir virinkite gilioje keptuvėje arba storadugniame puode, vis pamaišant. Virti reikia apie 1,5 - 2 valandas arba iki tol, kol pagardas bus tirštas, susikaramelizuos.

  3. Pagardą perdėkite į iškaitintus stiklainius. Jį skaniausia ragauti po savaitės. Laikyti reikia tamsioje ir vėsioje vietoje. Neatidarytas pagardas išsilaiko apie 3 mėnesius. Atidarius laikyti šaldytuve.

  4. Pagardas tinka prie mėsos, ypač paukštienos, puikiai tinka užsidėti ant riekės sūrio.

Porcijų skaičius: 20
Receptą atsiuntė: Aistė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
MARIA DEL PILAR PAZ YGONZALEZ,ESPAÑA,MADRID,DNI 50155922Y
2019-02-08 17:31
MARIA DEL PILAR PAZ YGONZALEZ,ESPAÑA,MADRID,DNI 50155922Y