- Svogūnai, 2 vienetai
- Obuoliai, 1 kilogramas
- Razinos, 100 gramų
- Kalendros, paprikos, anyžiaus, imbiero, druskos, 1 arbatinis šaukštelis
- Cukraus, 1.5 stiklinės
- Acto, 1.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 20
Pašalinkite obuolių sėklas, juos nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kubeliais supjaustykite svogūną.
Visus ingredientus sumaišykite ir virinkite gilioje keptuvėje arba storadugniame puode, vis pamaišant. Virti reikia apie 1,5 - 2 valandas arba iki tol, kol pagardas bus tirštas, susikaramelizuos.
Pagardą perdėkite į iškaitintus stiklainius. Jį skaniausia ragauti po savaitės. Laikyti reikia tamsioje ir vėsioje vietoje. Neatidarytas pagardas išsilaiko apie 3 mėnesius. Atidarius laikyti šaldytuve.
Pagardas tinka prie mėsos, ypač paukštienos, puikiai tinka užsidėti ant riekės sūrio.
2019-02-08 17:31