- Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
- Raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas, 1 vienetas
- Paprika (žalia)
- Kalakutienos faršas, 750 gramų
- Druska
- Malti juodieji pipirai
- Perspaustos česnako skiltelės, 2 vienetai
- Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
- Konservuoti pomidorai, 1 skardinė
- Konservuotos pupelės, nusunktos, 2 skardinės
- Vištienos sultinys, 1.5 stiklinės
- Aitriųjų paprikų milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Malti kuminai, 1 arbatinis šaukštelis
- Džiovinti raudonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Truputis rakuoto sūrio
- Truputis smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir supjaustytą papriką, kepkite, kol suminkštės (apie 4 minutes). Sudėkite kalakutieną ir kepkite pamaišydami, kol gražiai pagels (nebūtina, kad mėsa iškeptų iki galo). Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite česnaką, pomidorų pastą ir gaminkite dar 2 minutes. Viską sudėkite į lėto virimo puodą.
Sudėkite į puodą su faršu pupeles, supjaustytus pomidorus, prieskonius, supilkite sultinį. Virkite 4 valandas, kol troškinys sutirštės. Patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.
Patiekite pabarstę tarkuotu sūriu ir svogūnų laiškais.
Receptas, kuriuo džiaugsitės visus metus!