Pikantiškas kalakutienos troškinys

Pikantiškas kalakutienos troškinys
Ingredientai:
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Raudonasis svogūnas, smulkiai supjaustytas, 1 vienetas
  • Paprika (žalia)
  • Kalakutienos faršas, 750 gramų
  • Druska
  • Malti juodieji pipirai
  • Perspaustos česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Pomidorų pasta, 2 valgomieji šaukštai
  • Konservuoti pomidorai, 1 skardinė
  • Konservuotos pupelės, nusunktos, 2 skardinės
  • Vištienos sultinys, 1.5 stiklinės
  • Aitriųjų paprikų milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Malti kuminai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Džiovinti raudonėliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Truputis rakuoto sūrio
  • Truputis smulkintų svogūnų laiškų
Gaminimo instrukcija:
  1. Didelėje keptuvėje ant vidutinio stiprumo ugnies įkaitinkite aliejų, sudėkite svogūną ir supjaustytą papriką, kepkite, kol suminkštės (apie 4 minutes). Sudėkite kalakutieną ir kepkite pamaišydami, kol gražiai pagels (nebūtina, kad mėsa iškeptų iki galo). Pagal skonį pabarstykite druska ir pipirais, sudėkite česnaką, pomidorų pastą ir gaminkite dar 2 minutes. Viską sudėkite į lėto virimo puodą.

  2. Sudėkite į puodą su faršu pupeles, supjaustytus pomidorus, prieskonius, supilkite sultinį. Virkite 4 valandas, kol troškinys sutirštės. Patikrinkite, ar netrūksta prieskonių.

  3. Patiekite pabarstę tarkuotu sūriu ir svogūnų laiškais.

  4. Receptas, kuriuo džiaugsitės visus metus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Violeta
» Rašyti komentarą