- Pupelės (virtos arba konservuotos), 2 saujos
- Pomidorai, 2 vienetai
- Juodosios alyvuogės, 1 saujelė
- Svogūnas, 0.5 vieneto
- Šviežias sūris, 200 gramų
- Raudonojo vyno actas, 2 valgomieji šaukštai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Sukapota kalendra, 2 valgomieji šaukštai
- Druska, pipirai, čili pipirai, 1 žiupsnelis
Pupeles nuplaukite, atvėsinkite, jeigu ką tik išvirė.
Pomidorus supjaustykite (galima stambiai arba kubeliais).
Alyvuoges supjaustykite (galima žiedeliais ar smulkiau, kubeliais).
Svogūną ypač smulkiai sukapokite.Sūrį supjaustykite kubeliais ar suplėšykite. Šioms salotoms naudojamas minkštas, nebrandintas sūris, pavyzdžiui, quesillo. Vargu ar jo pavyks gauti, todėl tiks ir mocarela, varškės sūris, feta ir pan.
Visus ingredientus sumaišykite. Salotas užpilkite užpilu iš raudono vyno acto, alyvuogių aliejaus, pipirų, druskos, čili pipirų. Patiekite su smulkinta kalendra arba petražolėmis.
Šios salotos vadinasi „Solterito“. Jos būdingos Peru virtuvei. Joms gali būti naudojamos įvairios pupelės ar jų mišiniai, galima įmaišyti virtų kukurūzų, galima naudoti perpus perpjautus vyšninius pomidoriukus, įpjaustyti čili pipirų.