- Dešra, 200 gramų
- Pienas, 150 mililitrų
- Miltai, 400 gramų
- Sviestas, 40 gramų
- Mielės, 20 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Kmynai, 1 arbatinis šaukštelis
- Kiaušinis, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 10
Dešrą ir sūrį supjaustome nedideliais kubeliais, sudedame į indą, pabarstome kmynais ir išmaišome.
Ištirpiname sviestą, pašildome pieną ir supilame į dubenį. Įdedame sutrupintas mieles, cukrų, druską ir raudonėlį. Išmaišome.
Įmušame kiaušinius, dedame grietinę ir vėl išmaišome. Suberiame 375 g miltų ir išminkome tešlą. Paliekame 45 min., kad iškiltų.
Tuomet ant stalo supilame likusius miltus ir iškočiojame tešlą. Išspaudžiame skritulius. Ant skritulio viršaus dedame įdarą ir uždengus kitu skrituliu, suspaudžiame kraštus.
Bandeles aptepame kiaušinio ir picos prieskonių plakiniu.
Kepame 220 laipsnių temperatūroje, maždaug 25 min. Skanaus.
2012-10-17 23:26