- Kefyras, 125 mililitrai
- Alyvuogių aliejus, 4 valgomieji šaukštai
- Miltai, 1.25 stiklinės
- Cukrus, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska
- Kepimo milteliai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Kietas sūris, 100 gramų
- Brokolių gūželė
- Pomidoras, 1 vienetas
- Svogūnas, 1 vienetas
- Vištos krūtinėlė, 0.5 vieneto
- Majonezas, 1 valgomasis šaukštas
- Prieskoniai
Vištieną pabarstykite druska ir prieskoniais, apkepkite aliejuje taip, kad būtų pusiau iškepusi (dar truputį kietoka).
10-15 minučių pavirkite pasūdytame vandenyje brokolius.
Sumaišykite porą šaukštų aliejaus su kefyru, įberkite druskos, sodos, cukraus.
Persijokite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite minkštą lipnią tešlą. Palikite pridengę ant stalo 20 minučių.
Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Nedideliais gabaliukais supjaustykite brokolius ir vištieną.
Į tešlą įberkite dar truputį miltų. Jei labai limpa, patepkite rankas aliejumi. Iškočiokite 5 mm storio lakštą.
Patepkite majonezu, išdėliokite vištieną, brokolius ir pjaustytą pomidorą, galima uždėti svogūno žiedų (nebūtina).
Pabarstykite tarkuotu sūriu, truputį užlenkite kraštus ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes
2019-12-19 14:53
Pomidorais su svogūnais