- Petražolių lapeliai, 2 stiklinės
- Kepinti graikiniai riešutai (smulkinti), 0.75 stiklinės
- Tarkuotas Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
- Česnako skiltelės, 2 vienetai
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Alyvuogių aliejus, 0.75 stiklinės
- Šviežiai spaustos citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
- Tarkuota citrinos žievelė, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 8
Sudėkite į trintuvą petražoles, riešutus, sūrį, česnaką ir druską, pertrinkite. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis, citrinos žievelę, supilkite mišinį į trintuvą ir pertrinkite su petražolių mase.
Patiekite iš karto arba užšaldykite (jei šaldote maišeliuose, išsiurbkite šiaudeliu orą). Šaldiklyje galima laikyti iki 3 mėnesių.
Šis padažiukas gali būti naudojamas kaip užtepas ant duonos, bandelių, skrebučių, taip pat įvairiems patiekalams gardinti (pavyzdžiui, kartu su ryžiais ar kepta žuvies filė).