Petražolių ir graikinių riešutų padažiukas/užtepas

Petražolių ir graikinių riešutų padažiukas/užtepas
Ingredientai:
  • Petražolių lapeliai, 2 stiklinės
  • Kepinti graikiniai riešutai (smulkinti), 0.75 stiklinės
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0.5 stiklinės
  • Česnako skiltelės, 2 vienetai
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Alyvuogių aliejus, 0.75 stiklinės
  • Šviežiai spaustos citrinos sultys, 2 valgomieji šaukštai
  • Tarkuota citrinos žievelė, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
  1. Sudėkite į trintuvą petražoles, riešutus, sūrį, česnaką ir druską, pertrinkite. Dubenėlyje sumaišykite aliejų, citrinos sultis, citrinos žievelę, supilkite mišinį į trintuvą ir pertrinkite su petražolių mase.

  2. Patiekite iš karto arba užšaldykite (jei šaldote maišeliuose, išsiurbkite šiaudeliu orą). Šaldiklyje galima laikyti iki 3 mėnesių.

  3. Šis padažiukas gali būti naudojamas kaip užtepas ant duonos, bandelių, skrebučių, taip pat įvairiems patiekalams gardinti (pavyzdžiui, kartu su ryžiais ar kepta žuvies filė).

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Evelina
» Rašyti komentarą