- Perlinės kruopos, 1 stiklinė
- Alyvuogių aliejus, 0.25 stiklinės
- Raudonojo vyno actas, 3 valgomieji šaukštai
- Smulkinti šalotiniai svogūnai, 3 valgomieji šaukštai
- Malti juodieji pipirai, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Virta/rūkyta vištienos arba kalakutienos krūtinėlė, 1 vienetas
- Supjaustytas arba tarkuotas sūris (Gouda, Čederio ar kt.)
- Kubeliais supjaustyta geltonoji paprika, 1 stiklinė
- Susmulkintas saliero stiebas, 1 vienetas
- Prinokęs avokadas, 1 vienetas
- Saulėje džiovinti pomidorai, susmulkinti, 0.75 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 5
Perlines kruopas išvirkite taip, kaip nurodyta ant pakuotės. Perliekite šaltu vandeniu, nusunkite.
Dideliame dubenyje išplakite actą, aliejų, pipirus ir smulkintus svogūnus. Sudėkite kruopas, smulkiai supjaustytą paukštieną, sūrį, papriką, salierą, avokadą ir pomidorus.
Jei salotas ruošiate iš anksto (pavyzdžiui, į darbą), avokadą reikėtų įmaišyti prieš patiekiant. Išeina sveiki ir visaverčiai pietūs! 1 porcija turi apie 440 kcal.