Perlinės kruopos su daržovėmis

Perlinės kruopos su daržovėmis
Ingredientai:
  • Perlinės kruopos, 1 stiklinė
  • Druska
  • Pipirai
  • Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Porai, 2 vienetai
  • Šaldyti žirneliai, 1 stiklinė
  • Tarkuota citrinos žievelė, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Šviežios smulkintos petražolės, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:
  1. Vidutinio dydžio puode užpilkite kruopas 3 stiklinėmis vandens, įberkite druskos, užvirinkite. Sumažinkite temperatūrą, uždenkite dangčiu ir virkite, kol kruopos suminkštės (20-25 minutes). Nusunkite skysčio likutį, kruopas sudėkite į didelį dubenį.

  2. Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus porus (tik baltąją ir šviesiai žalią dalį), pabarstykite druska ir pipirais, pamaišydami kepkite 7-8 minutes. Sudėkite žirnelius, žieveles ir dar pakaitinkite apie 3 minutes. Įmaišykite petražoles.

  3. Viską sudėkite ant perlinių kruopų ir patiekite.

  4. Perlinės kruopos su daržovėmis - sveikas ir skanus garnyras, kurį nesudėtinga paruošti. Receptą galima koreguoti - pavyzdžiui, patiekti kruopas su kiaušinių gabaliukais ir sojos padažu, salierus pakeisti morkomis ir t.t.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Gabija
» Rašyti komentarą