- Perlinės kruopos, 1 stiklinė
- Druska
- Pipirai
- Alyvuogių aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Porai, 2 vienetai
- Šaldyti žirneliai, 1 stiklinė
- Tarkuota citrinos žievelė, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Šviežios smulkintos petražolės, 0.5 stiklinės
Vidutinio dydžio puode užpilkite kruopas 3 stiklinėmis vandens, įberkite druskos, užvirinkite. Sumažinkite temperatūrą, uždenkite dangčiu ir virkite, kol kruopos suminkštės (20-25 minutes). Nusunkite skysčio likutį, kruopas sudėkite į didelį dubenį.
Tuo tarpu keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite supjaustytus porus (tik baltąją ir šviesiai žalią dalį), pabarstykite druska ir pipirais, pamaišydami kepkite 7-8 minutes. Sudėkite žirnelius, žieveles ir dar pakaitinkite apie 3 minutes. Įmaišykite petražoles.
Viską sudėkite ant perlinių kruopų ir patiekite.
Perlinės kruopos su daržovėmis - sveikas ir skanus garnyras, kurį nesudėtinga paruošti. Receptą galima koreguoti - pavyzdžiui, patiekti kruopas su kiaušinių gabaliukais ir sojos padažu, salierus pakeisti morkomis ir t.t.